Om oss

AI Pension – bara för arkitekter & ingenjörer.

AI Pension erbjuder individuella tjänstepensionslösningar och gruppförsäkringar till arkitekt- och teknikkonsultföretag och alla anställda som jobbar på dessa. Vi förvaltar också arkitektföretagens kollektivavtalade ITP-försäkring.

AI Pension är en kundägd försäkringsförening. Vi har inga aktieägare, bonusar eller provisioner utan vinsten går tillbaka till dig som kund. Kunder är företagen som betalar in pengar till pensioner och anställda som får sin pension.

Vårt mål

Att ge våra kunder ekonomisk trygghet i vardagen och fler möjligheter i framtiden med en bra pension.

Hos oss går kundens intresse alltid först

Vi ger ekonomisk trygghet genom långsiktiga investeringar med stabil avkastning. Och vi strävar efter nära relationer genom tätt samarbete och erbjuda bra service med hög tillgänglighet och personlig rådgivning.

Medlemmar

Totalt har AI Pension cirka 15 000 medlemmar, varav drygt 9 000 har en aktiv försäkring.

 

"Varför låta andra ta provision på våra pensioner?"

Det var frågan som 1955 fick en yrkeskår att starta vad som skulle komma att bli AI Pension. Övertygelsen är lika stark nu som då – en egen förening kan förvalta pensionspengarna effektivare, utan avgifter och provisioner till andra. Det är därför vi är en försäkringsförening bara för arkitekter och ingenjörer, där alla sparare är delägare och delar på hela vinsten. Självklart är även du välkommen som delägare, om du uppfyller kraven. – Maritha Lindberg, VD

Aktuellt

AI Pension överlåts till Skandia

Skandia och AI Pension har beslutat att Skandia ska ta över AI Pensions bestånd av försäkringar och verksamhet. Nu återstår Finansinspektionens godkännande och överlåtelsen beräknas genomföras under första halvåret 2019. Skandia blir därmed förvaltare av arkitekternas och ingenjörernas försäkringar.