Datum på händelser under året

Här har vi samlat datum på händelser under året då vi ger information till dig som kund som kan vara bra att ha att känna till.

25:e varje månad

Är det datum vi betalar ut din pension för dig som har ITP eller tjänstepension i Skandia. Om den 25:e är en lördag eller helgdag får du pengarna vardagen före. Om pensionen är mindre än 200 kr per månad kommer din pension att betalas ut kvartalsvis i efterskott. 

Januari – årlig kontrolluppgift

Senast 31 januari varje år skickar vi en kontrolluppgift för inkomståret till dig och Skatteverket. Uppgiften skickas till dig som får utbetalning från oss eller har en insättning i privat pensionsförsäkring. I kontrolluppgiften visas hur mycket pension du fått från oss föregående år och de skatteavdrag vi har gjort.

Januari – Sammanställning av pensionsutbetalning

För dig som får utbetalning från en försäkring i ITP 2 eller AI liv får en årlig sammanställning med information om ditt pensionsbelopp och utbetalningsdagar. Informationen finns digitalt på vårt Internetkontor under januari.

Mars – Pensions- och värdebesked

Du som har försäkring hos oss får det årliga värdebeskedet digitalt på Internetkontoret under mars månad. Värdebeskedet visar hur värdet i din försäkring har utvecklats under året.

Pension- och värdebeskedet hittar du genom att logga in på Internetkontoret här. Klicka på Privatperson och logga in med Mobilt BankID/Bank ID, Nordea eller Telia.

Oktober – Levnadsintyg av pension

För att vi ska kunna betala ut pension till dig som är bosatt utanför Sverige behöver vi varje år säkerställa att du lever genom att skicka ut ett levnadsintyg. Intyget skickas ut under oktober med en påminnelse under december. Har vi inte fått svar senast 20 januari så kommer vi inte göra en utbetalning.